ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O grădiniță din raionul Strășeni a fost renovată cu suportul Japoniei

16:23 | 25.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Grădinița din satul Sireți, raionul Strășeni, a fost renovată cu suportul Guvernului Japoniei, în cadrul Programului „Kusanone”, informează MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Japoniei la Chișinău, grantul în mărime de 64,938 USD a fost utilizat de către Primăria Sireți pentru renovarea acoperișului, sistemului de ventilare, instalarea unei scări de incendiu, aplicarea pavajului și procurarea mobilierului și a echipamentului pentru spălătorie.

În cadrul ceremoniei de finalizare a „Proiectului de îmbunătățire a mediului de învățământ la grădinița nr. 1”, ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, a subliniat că grădinițele sunt locul în care copiii fac cunoștință pentru prima dată cu societatea din afara familiei lor. Impactul lor asupra dezvoltării copiilor este de lungă durată. Japonia ajută școlile și grădinițele din întreaga lume pentru a fi întreținute în condiții bune prin intermediul unor granturi la scară mică. Sunt fericit că un astfel de proiect a fost implementat în grădinița dumneavoastră”, a spus oficialul.

Proiectul a contribuit la crearea condițiilor optime de educație pentru 130 de copii, 28 de educatori și personalul tehnic al grădiniței.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6,8 mln USD pentru 81 de proiecte în domeniile educație, sănătate și utilitate publică.

Foto simbol

img23000575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!