ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un teren agricol de 24 ha din Lăpușna, Hâncești va fi împădurit de Agenția „Moldsilva”

16:14 | 25.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Un teren agricol de 24 ha din comuna Lăpușna, raionul Hâncești, a fost transmis din proprietatea Agenției Proprietății Publice în cea a Ministerului Mediului. Decizia a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Terenul, care aparținea Penitenciarului nr. 7 de la Rusca și avea destinație agricolă, a fost transmis Agenției „Moldsilva” în scopul regenerării fondului forestier. Acțiunea se încadrează în proiectul Guvernului de a crește suprafața terenurilor împădurite cu până la 100 de mii ha în următorii 10 ani, prin plantarea arborilor pe orice tip de teren public sau privat disponibil, mai ales în zonele degradate. 

Astfel, Ministerul Mediului și-a propus, până în anul 2030, să extindă suprafața de vegetație forestieră din Republica Moldova de la 11% la 15%. 

Proiectul poate fi consultat aici https://bit.ly/3j1kpYb.

Foto: Guvern

img23000577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!