ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom și MGRES au prelungit contractul de livrare a energiei electrice

19:37 | 25.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Pentru luna februarie, SA Energocom va procura de la MGRES aproximativ 230 mii MWh, după ce astăzi a fost prelungit contractul de livrare a energiei electrice semnat între cele două entități, transmite MOLDPRES.

Energocom a anunțat că prețul rămâne același ca în precedentele două luni - 73 dolari/MWh. Conform graficului coordonat, marja minimă zilnică va fi de 6,8 mii MWh, iar maximă - de circa 8,9 mii MWh.

De asemenea, în februarie, SA Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la SN Nuclearelectrica SA din România, câte 30 MWh bandă pe timp de zi și câte 10 MWh bandă pe timp de noapte. În total, luna viitoare, achiziția de la Nuclearelectrica va constitui 16,240 MWh. Prețul energiei, conform  contractului, este de 450 RON/MWh.

Foto: Energocom

img23000582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!