ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu moldovenii stabiliți în Turcia

09:35 | 26.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu mai mulți cetățeni moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Turcia, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au referit la situația economică și socială din țară, precum și la problemele existente. „M-am bucurat să remarc că, deși de mai mulți ani sunt plecați din țară, oamenii noștri sunt conectați la realitățile de acasă, le pasă de Moldova și rudele care au rămas în țară”, a precizat șeful legislativului.

În cadrul discuțiilor, președintele Parlamentului a menționat despre determinarea fermă a autorităților în procesul de integrare europeană. Respectiv, i-a încurajat pe conaționalii noștri să continue să promoveze Republica Moldova ca destinație turistică și de afaceri. „Le-am spus că avem nevoie de cât mai multe investiții în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri”, a anunțat Igor Grosu. 

La finalul discuțiilor, președintele Parlamentului le-a mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp pentru o discuție despre mersul lucrurilor în țara de baștină. „După aceste discuții, am realizat că, indiferent că te-ai născut la Comrat, Soroca, Tighina, Chișinău, Anenii Noi, Cahul, Ștefan Vodă, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a concluzionat Igor Grosu.

Discuțiile au avut loc în incinta Teatrului de păpuși TEMPO din Ankara, acolo unde directoare este actrița Marina Yüce, originară din Autonomia Găgăuză, care, alături de colegii săi, au prezentat spectacolul „Guguță”. La eveniment a fost prezentă și Leonida Timuș, stabilită de 7 ani în Turcia și care a venit special din Istanbul pentru a cânta în limba română, menționând că, de fiecare dată, la toate festivalurile, reprezintă cu drag și dor Moldova. 

De asemenea, compozitorul Ivan Ciolacu, stabilit și el în Turcia, a prezentat un recital frumos la acordeon.

Foto: Parlament

img23000596

img23000596

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!