ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va continua să susțină agenții economici pentru a-și dezvolta și extinde afacerile

13:07 | 26.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat un complex agroindustrial din satul Șișcani, raionul Nisporeni, specializat în prelucrarea și uscarea fructelor. Întreprinderea vinde produsele finite pe piața internă, dar și în țări ca România, Bulgaria, SUA, Canada etc., a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului

Dorin Cibotaru, administratorul companiei, a spus că intenționează să depună dosare de participare la programele de suport ale Guvernului, „pentru a fi mai competitivi și mai pregătiți de piața europeană”. „Ne-am propus să dezvoltăm și să modernizăm compania, inclusiv să-i creștem capacitatea de producere, dublând numărul de angajați. În perspectivă, ne dorim ca produsele noastre să ajungă și pe mesele copiilor din grădinițele și școlile din țară”, a menționat antreprenorul.  

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că sprijinul antreprenorilor este una din prioritățile Guvernului. Executivul va continua să susțină mediul de afaceri, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, inclusiv al fondului FACEM, ce presupune linii de creditare pe termen lung, la dobândă fixă, pentru ca agenții economici să-și poată planifica mai bine investițiile. „Am reușit deja să identificăm noi piețe de desfacere pentru producătorii autohtoni. Vă încurajez să folosiți instrumentele pe care le oferim pentru a vă dezvolta afacerea și a crește Republica Moldova”, a menționat Natalia Gavrilița. De asemenea, șefa Executivului a amintit despre politica fiscală din acest an ce include prevederea zero impozit pe venitul distribuit. 

Prim-ministrul a mai spus că există și un program de compensații de la stat destinat agenților economici. „Ca și anul trecut, vom crea un mecanism de compensare a cheltuielilor pentru energie și gaz, timp de trei luni, în perioada de iarnă. Lucrăm acum la elaborarea acestui instrument. Vom veni cu detalii în scurt timp”, a adăugat Natalia Gavrilița. 

Compania „NISVINEX GRUP” este o afacere de familie, lansată în anul 2004, profilul căreia este prelucrarea, uscarea și păstrarea fructelor. Astăzi, în cadrul întreprinderii muncesc peste 30 de angajați. Societatea dispune de trei depozite moderne și mai multe camere frigorifice, cu o capacitate totală  de păstrare de 4 mii de tone.

Foto: Guvern

img23000609

img23000609

img23000609

img23000609

img23000609

img23000609

img23000609

img23000609

img23000609

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!