ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat primul program de accelerare a afacerilor din industria creativă

13:22 | 26.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Centrul Industriilor Creative Artcor a lansat primul program de accelerare a afacerilor dedicat industriilor creative din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrul Industriilor Creative Artcor, în cadrul programului, creatorii și artiștii locali care dezvoltă un produs creativ unic, cu potențial rapid de creștere, vor primi instruire și mentorat din partea antreprenorilor de succes, susținere în dezvoltarea proiectului și posibilitatea de a-și prezenta ideea pentru a obține un suport financiar în valoare de cinci mii de dolari.

Beneficiari ai programului sunt persoanele ce dețin un studio/o agenție de creație în artă, muzică, film, media sau educație, creatori și artiști cu branduri/produse în faza de creștere (cărți, muzică, artă, fotografie, design, artiști digitali etc.), branduri/companii de creație și antreprenori pregătiți să-și dezvolte produsele cu potențial de scalare (jocuri, animație, filme, galerii de artă, expoziții, fotografie, design etc.)

Persoanele se pot înregistra în program până la data de 19 februarie curent. Durata acestuia este de șase luni. Câștigătorul va fi desemnat în luna iunie curent.

Suportul financiar este oferit de Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) - fond regional de 150 de milioane de dolari, un pionier în Ucraina și R. Moldova, cu o experiență de peste 28 ani de investiții în companii mici și mijlocii. Partenerul programului este Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Moldova și Suedia.

Foto: Centru Artcor

img23000610

img23000610

img23000610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!