ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe puncte de consum ale S.A. „Apă-Canal Chișinău” vor fi deconectate de la energia electrică

13:45 | 26.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Mai multe locuri de consum ale S.A. „Apă-Canal Chișinău”, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă, vor fi deconectate de la energia electrică din cauza datoriilor. Decizia a fost anunțată astăzi de ÎCS „Premier Energyˮ SRL, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, datoria totală a S.A. „Apă-Canal Chișinău” constituie deja 73,2 mln de lei (3,65 mln euro), dintre care 44,7 mln de lei conform facturilor cu termenul expirat.

Pentru neadmiterea creșterii în continuare a datoriilor, furnizorul de energie a propus elaborarea unor grafice de deconectare în evantai, astfel încât volumul total de energie electrică consumată să corespundă posibilităților de plată a SA „Apă-Canal Chișinău”.

„Premier Energy” a anunțat că sumele propuse de SA „Apă-Canal Chișinău” pentru achitarea în tranșe lunare sunt insuficiente, nu duc la micșorarea reală a datoriei și nici măcar nu acoperă consumul curent, ceea ce agravează situația deficitului de lichidități a furnizorului de energie.

Recent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă. Primarul general al capitalei, Ion Ceban a opinat atunci că majorările operate nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor și a atenționat că există riscul ca orașul să rămână fără apă.

Foto simbol

img23000611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!