ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu l-a felicitat pe Maestrul Nicolae Botgros cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani

13:55 | 26.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare în adresa Maestrului Nicolae Botgros, după ce ieri, a fost alături de artist la evenimentul prin care și-a sărbătorit împlinirea vârstei de 70 de ani, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Maestrul, o legendă vie a țării noastre, este un adevărat artist al poporului în toată puterea cuvântului. Sub arcușul lui Nicolae Botgros, muzica noastră populară a căpătat o adevărată virtuozitate academică și a răsunat în toată splendoarea pe scene importante ale lumii”, a subliniat Maia Sandu.

Șefa statului a mai spus că, talentul lui Nicolae Botgros încurajează și înalță și este de admirat generozitatea de care a dat dovadă Maestrul, de-a lungul anilor, muncind cu orchestra „Lăutarii” - de a descoperi, de a pune în valoare și de a da aripi noilor talente. De a oferi un standard, un exemplu de dăruire totală scenei atâtor generații de artiști.

„Maestre, sunteți admirat în fiecare casă din țara noastră. Sunteți apreciat și mult peste hotarele Republicii Moldova. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru țara noastră. Să ne trăiți mulți ani înainte, dragă Maestre Nicolae Botgros!”, a spus președintele Maia Sandu în mesajul său de felicitare în adresa Artistului Poporului.

Foto: Președinție

img23000613

img23000613

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!