ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a solicitat verificarea cauzelor formării datoriilor la SA „Apă-Canal Chișinău”

15:17 | 26.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Premierul Natalia Gavrilița a solicitat astăzi autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către SA „Apă-Canal Chișinău” și cauzele formării datoriilor, transmite MOLDPRES.

Solicitarea a fost făcută după ce astăzi ÎCS „Premier Energyˮ SRL a anunțat că mai multe locuri de consum ale S.A. „Apă-Canal Chișinău”, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă, vor fi deconectate de la energia electrică din cauza datoriilor.

„Am aflat cu îngrijorare că există riscul să fie deconectată furnizarea apei către consumatorii din capitală. Voi solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal din subordinea Primăriei municipiului Chișinău şi cauzele formării datoriilor. Municipalitatea trebuie să își asume problemele cetățenilor, să găsească soluții la aceste probleme, şi nu să caute pe seama cui să pună propriile eșecuri”, a punctat Natalia Gavrilița.

Potrivit „Premier Energyˮ, datoria totală a S.A. „Apă-Canal Chișinău” constituie deja 73,2 mln de lei (3,65 mln euro), dintre care 44,7 mln de lei conform facturilor cu termenul expirat. Recent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă. Primarul general al capitalei, Ion Ceban a opinat atunci că majorările operate nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor și a atenționat că există riscul ca orașul să rămână fără apă.

img23000619

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!