ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concursul pentru funcţia de şef al PCCOCS ar putea fi suspendat

15:45 | 26.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Concursul pentru funcţia de şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/, inițiat de Consiliul Superior al Procurorilor /CSP/ ar putea fi suspendat sau anulat. Afirmația a fost făcută de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, comunică MOLDPRES.

„În legătură cu concursul la funcţia de şef al PCCOCS inițiat de CSP în noiembrie 2022 și ținând cont de toată situația creată care implică lipsa de credibilitate și riscul iminent de viciere, consider că trebuie identificate soluții juridice pentru anularea sau suspendarea lui. Concursul urmează a fi inițiat repetat sau, după caz, reluat când va exista un CSP cu mandat plenipotențial, adică după finalizarea exercițiului de prevetting”, a scris ministrul.

Recent, Iulian Groza, care este membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de șef al PCCOCS, a declarat că „acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție și a rezultatelor concursului sunt afectate”.

Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS s-a întrunit luni, 23 ianuarie, și a decis că trei candidați la funcția de șef al procuraturii „întrunesc criteriile de eligibilitate”, fiind promovați pentru etapa interviului. Pentru funcția de șef la PCCOCS candidează Andrei Mațco, Eugen Rurac și Sergiu Russu.

img23000623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!