ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Ion Druță

18:42 | 27.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 18.00, spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță”, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și cea a spiritului, impactul tehnologizării, aspecte ale memoriei și ale istoriei. Conflictul principal al dramei este de natură interioară. Este, în fond, și o frumoasă poveste de dragoste, uneori ignorată de criticii seduși de schema morală. Ca și alte texte epice și dramatice ale lui Ion Druță, piesa poate fi considerată un veritabil manual de etică, valabil și pentru lumea de astăzi.

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” va oferi publicului spectacolul ”Jubileul” de A. P. Cehov în regia lui Slava Sambriș. ”Jubileul” este un vodevil al grandomaniei, prezentat în adevărata lui lumină ca pe un revers al sărăciei spirituale, care scoate în prim plan fricile și punctele slabe ale omului mărunt.

Tot sâmbătă, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” readuce în scenă spectacolul ”Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov în regia lui Alexandru Grecu și Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”12 oameni furioși” în regia lui Slava Sambriș. Textul este o adaptare, după Reginald Rose, de Liliana Popușoi.

Duminică, 29 ianuarie, la 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Tosca”, operă în trei acte d e Giacomo Puccini în regia lui Eugen Platon, dirijor – Nicolae Dohotaru, la 17.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Funia”, după autorul englez Patrick Hamilton, regie și adaptare scenică – Sergiu Chiriac, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Capcana”  după ”Fuga” de Mihail Bulgakov în regia lui Petru Hadârcă, la Teatrul ”Alexei Mateevici” – spectacolul ”Destin” după opera lui Vladimir Beșleagă, regie și adaptare  scenică – Dana Strungaru, la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Hoțul” de dramaturgul italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel, în regia lui Alexandru Cozub, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Fazanul” de Georges Feydeau în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Citind pentru Auschwitz” de Daniela Burlaca, inspirat din romanul ”Cititorul” de Bernard Shlink.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!