ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de carne de curcan a fost retras din comerț

10:05 | 28.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Un lot de carne de curcan a fost retras din comerț. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, motivul rechemării este un focar de gripă aviară depistat la o fermă de curcani din România.

Carnea a fost plasată în comerț în perioada 24 – 27 ianuarie curent. Persoanele care au achiziționat produse din lotul respectiv sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate în baza bonului fiscal. 

Conform legislației, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu ANSA privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.  

Foto simbol

img23000680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!