ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte cinci persoane au fost reținute în dosarul „Bis Mobil Kitchen”

10:37 | 28.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS, de comun cu angajații din cadrul Poliției, au reținut alte cinci persoane în dosarul escrocheriilor cu mobilă denumit generic „Bis Mobil Kitchen”, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, au fost pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul în acest dosar depășește 10 mln de lei. Ieri au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău, în cadrul cărora au fost ridicate inclusiv documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație, mijloace bănești, contracte, facturi și ștampile.

Cele cinci persoane reținute ieri sunt trei bărbați și două femei din cadrul companiei, cu rol de contabili și agenți de vânzare.

Directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut săptămâna trecută pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să părăsească țara. Acesta  fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Împotriva companiei fondate de acesta au fost depuse zeci de plângeri atât în Republica Moldova, cât și în România după ce mai multe contracte de realizare a mobilei nu au fost onorate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!