ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația rutieră pe podul din preajma localității Hrușova, Criuleni a fost deschisă

19:11 | 28.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Circulația rutieră pe podul din preajma localității Hrușova, raionul Criuleni, a fost deschisă astăzi, după ce acesta a fost reparat capital, transmite MOLDPRES.

Podul este de importanță strategică pentru rețeaua de drumuri naționale, fiind parte a șoselei internaționale M 1, care face legătura între frontierele cu România și Ucraina.

Podul rutier are o lungime de 94 m, cu patru deschideri a câte 22 m fiecare, iar lățimea acestuia este de aproape 12 m, dintre care circa zece metri ocupă partea carosabilă și aproximativ câte un metru trotuarele.

Printre lucrările executate se numără reparația suprastructurii și a infrastructurii podului, montarea grinzilor suprastructurii la cele patru deschideri, betonarea zidurilor de gardă la culei, execuția plăcii de suprabetonare, racordarea podului cu rampele de acces și execuția căii pe pod.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, până în prezent, progresul fizic al lucrărilor este de circa 90%, acestea urmând să fie finalizate integral, până la 31 martie curent.

Foto: MIDR

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!