ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, polițiștii au stabilit peste 2 600 de încălcări în traficul rutier

11:31 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, oamenii legii au stabilit peste 2 600 de încălcări în traficul rutier, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, 28 de conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate, 16 dintre aceștia - avansată. Totodată, 650 de șoferi au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză, iar 500 pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

De asemenea, 242 de persoane au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă, iar peste 100 de conducători au neglijat regulile de oprire şi acordare de prioritate, fapt care a generat o situaţie de accident.

La fel, circa 300 de șoferi nu au acordat prioritate pietonilor sau cicliștilor. Totodată, 85 de conducători auto nu dețineau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă.  

În zilele de odihnă, agenții de patrulare au intervenit în peste 110 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul Unic 112.

Foto: IGP

img23000709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!