ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din Moldova pot obține stagii plătite în sectorul energetic

11:54 | 30.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Tinerii din Republica Moldova pot beneficia de stagii plătite în sectorul energetic. Programul a fost lansat cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat de Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” (Moldova Energy Security Activity - MESA), transmite MOLDPRES.

Inițiativa are scopul de a consolida capitalul uman din sectorul energetic, prin atragerea tinerilor și sprijinirea organizațiilor cheie din sector, precum și formarea unei forțe de muncă pregătite să accelereze tranziția spre un viitor energetic independent, durabil și curat.

Programul de stagii plătite se adresează studenților în ultimul an de licență sau master în domeniile inginerie, economie, drept, finanțe, comunicare, IT și administrarea afacerilor, dar și tinerilor deținători de diplome de licență sau master care au absolvit în ultimii cinci an și își doresc să înceapă o carieră în cadrul unei organizații cheie din sectorul energetic, atât publice cât și private.

Organizațiile partenere care vor găzdui stagiarii selectați sunt: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Moldova, Moldelectrica, Moldovatransgaz, Energocom, Termoelectrica, Ecolibri, Term, RED- Nord, CET-Nord și FEE- Nord.

Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” are o durată de patru ani, prin intermediul căruia USAID va investi cel puțin 59 de milioane de dolari în consolidarea și diversificarea sectorului energetic al țării.

Foto: MESA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!