ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 4 300 de cazuri de infecții respiratorii s-au înregistrat săptămâna trecută în capitală

13:11 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Circa 4 300 de cazuri de infecții respiratorii s-au înregistrat săptămâna trecută în capitală, cu aproximativ o sută mai puțin decât în săptămâna anterioară. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, din numărul total de cazuri, 50% au revenit copiilor. Totodată, în această perioadă, s-au atestat 104 cazuri de gripă, 70 dintre persoane fiind internate. „Recomandăm cetățenilor, în special celor din grupurile de risc, să se adreseze la medicul de familie pentru a beneficia de vaccinul antigripal”, a spus Boris Gîlca.

De asemenea, săptămâna trecută, în capitală, s-au atestat 104 cazuri de COVID-19, cu 40 mai mult decât în săptămâna anterioară. Totodată, s-au înregistrat trei cazuri de deces. Specialiștii din sănătate au atenționat despre o posibilă contagiozitate cu varianta Kraken, subtulpină a SARS-CoV-2, și recomandă cetățenilor să se imunizeze cu vaccinul anti COVID-19.

În contextul actualei situații epidemiologice, specialiștii recomandă ca la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii - febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, persoanele să se adreseze la medicul de familie.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!