ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează vreme rece pentru această săptămână

17:43 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Meteorologii prognozează vreme rece pentru săptămâna curentă. În ultima zi a lunii ianuarie, sunt așteptate ninsori slabe în toată țara, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), regimul termic va fi cel normal pentru această perioadă, cu minime noaptea ce se vor situa între minus 2 și minus 7 grade Celsius, iar maximele zilei vor oscila între minus 2 grade și +3 grade Celsius. Vântul va sufla din vest, slab la moderat. Condițiile pentru formarea ghețușului pe drumuri se vor menține în continuare.

Luna februarie va începe cu temperaturi minime de -9 grade Celsius în nordul țării și maxime de +3 grade Celsius în timpul zilei în regiunea de sud. 

Luna ianuarie în Republica Moldova este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară a aerului pe teritoriu variază între minus 2,5 grade Celsius în sudul țării și minus 4,5 grade Celsius în nordul ei. Cea mai rece lună ianuarie pentru toată perioada de măsurători instrumentale pe cea mai mare parte a teritoriului a fost în anul 1963 − temperatura medie lunară a aerului a oscilat între minus 10,5 grade Celsius (Cahul) și minus 15,3grade Celsius (Soroca). Cea mai caldă lună ianuarie s-a înregistrat în anul 2007 − temperatura medie lunară a aerului a constituit în teritoriu între +2,5 grade Celsius (Briceni) și +4,2 grade Celsius (Bravicea).

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!