ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada septembrie-decembrie 2022, au fost raportate peste 3500 cazuri de violență în școli

17:50 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. În perioada septembrie - decembrie 2022, angajații din sistemul educațional au identificat 3589 de cazuri suspecte de abuz fizic, emoțional, neglijare, exploatare prin muncă, hărțuire sexuală și bullying. Datele au fost făcute publice astăzi de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MEC), în contextul marcării Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, transmite MOLDPRES.

Din anul curent, va fi utilizat un alt format de raportare a cazurilor suspecte de violență față de copii. Potrivit Ministerului Educației, noul model de raportare conține un compartiment aparte privind cazurile de bullying, precum și alte concretizări în scopul asigurării acurateței datelor colectate.

În ultimii zece ani, MEC a promovat un pachet de acte normative și metodologice care stabilesc un cadru de acțiune din partea personalului din educație privind organizarea instituțională, prevenirea violenței, intervenția în cazurile suspecte de violență, comunicarea cu media, monitorizarea și evaluarea procedurilor aprobate. Cel mai recent document, aprobat în anul 2022, este Metodologia cu privire la prevenirea și combaterea bullyingului. 

Foto: MEC 

img23000722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!