ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de canalizare din satul Coșcalia, Căușeni a fost extins

17:56 | 30.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Sistemul de canalizare din satul Coșcalia, raionul Căușeni, a fost extins, iar pentru asta au fost investiți zece milioane de lei. Banii au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), în cadrul Programului „Satul european”, transmite MOLDPRES.

Urmare a implementării acestui proiect, aproape 250 de gospodării casnice, mai mulți agenți economici, precum și două instituții publice de menire social-culturală, au fost conectate la sistemul de canalizare. Prin urmare, peste 2000 de oameni din localitate se vor bucura de condiții mai bune de trai.

Până în prezent, în raionul Căușeni au fost implementate patru proiecte din Programul „Satul european”, din totalul celor 18 selectate. În comuna Baimaclia a fost construit un teren de minifotbal, iar în satul Ursoaia a fost instalat sistemul de iluminat public. Cel mai recent, în satul Tănătarii Noi, a fost modernizat terenul de joacă din curtea gimnaziului - grădiniță, fiind investiți aproape 207 mii de lei.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), până în prezent au fost finalizate 62 de proiecte incluse în Programul „Satul european”, din totalul celor 490 care au primit finanțare. 

Foto: ONDRL

img23000723

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!