ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

17:56 | 30.01.2023 Categorie: Comunicate

Avere nejustificată de peste 245 mii lei depistată la un funcționar public cu statut special

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit, la un șef de Direcție din cadrul Inspectoratului General de Poliție al MAI, o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat pentru anul 2017 în mărime de peste 245 mii lei dintre veniturile obținute și cheltuielile realizate, pe de o parte, și averea dobândită, pe de altă parte.

Actul de constatare poate fi contestat în ordinea stabilită de legislația în vigoare.

După rămânerea definitivă a actului de constatare ANI va sesiza instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate, iar conducerea autorității responsabile de numirea în funcție a persoanei supuse controlului va fi sesizată în vederea încetării raporturilor de muncă sau de serviciu ale acestuia.

De asemenea, aceasta va fi decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Actul de constatare poate fi vizualizat integral pe pagina oficială a ANI, în secțiunea – ANI interactiv, link: https://www.ani.md/ro/acte-constatare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!