ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 10 mii de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școli și grădinițe

19:56 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 9775 de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES. 

Astfel, din totalul cazurilor, 4916 au fost atestate în grădinițe și 4859 în instituțiile de învățământ primar și secundar. Totodată, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit inclusiv 179 de pedagogi și 80 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

Cifrele sunt în creștere în comparație cu prima săptămână de studii de după vacanța de iarnă a elevilor, atunci când în școli și grădinițe au fost înregistrate 7463 de cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă sezonieră. 

La începutul celui de-al doilea semestru de studii, MEC a expediat o circulară Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

Foto: MEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!