ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu premierul Danemarcei

12:33 | 31.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a salutat-o astăzi pe prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, care s-a oprit la Chișinău după o vizită în Ucraina: „Este prima vizită a unui șef al Guvernului danez în Republica Moldova și sunt sigură că această întâlnire va da un nou impuls relațiilor bilaterale și va consolida cooperarea noastră în contextul integrării europene a țării”, a spus președintele Maia Sandu, relatează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat agenției că șefa statului a menționat că avem potențial de cooperare în domeniul energiei regenerabile și cel al gestionării deșeurilor, capitole la care Danemarca este lider european recunoscut. La fel, se dorește creșterea schimburilor economice și a investițiilor daneze în țara noastră.

„Creșterea economică, comerțul, cooperarea între țări - toate acestea aduc bunăstare oamenilor și suntem determinați să continuăm eforturile pentru a le oferi cetățenilor o viață mai bună. Dar pentru dezvoltare avem nevoie - înainte de toate - de pace”, a conchis președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!