ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va prezenta mai multe concerte în luna februarie

17:33 | 31.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Mai multe concerte va prezenta în perioada 10-17 februarie Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”. Spectacolele vor avea loc la Palatul Național, Palatul Republicii, Biblioteca Națională, precum și la Ocnița, Bălți și Cimișlia, informează MOLDPRES.

Astfel, pe 10 februarie, începând cu ora 15.00, în cadrul Turneului Național 2023, Orchestra ”Concertino Accordion Band”, director artistic - Eugen Negruța, va participa la Gala Culturii Ocnițene, care va avea loc la Palatul Culturii din Ocnița.

Pe 14 februarie, ora 19:00, la Palatul Național, în cadrul concertului SymphoLove vor evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijor - Dumitru Cârciumaru și ”Concertino Accordion Band”. În aceeași zi, la 15.00, în sediul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Teatrul „Alexei Mateevici” și Teatrul Național „Mihai Eminescu” vor organiza un spectacol de Ziua națională a lecturii. Vor participa: Marian Stârcea (pian), Elena Demirdjean, Ana Bunescu-Leancă, Diana Valuţă și Mihaela Chiu (actriță).

În alt concert de Ziua națională a lecturii, Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” și Teatrul ”Alexei Mateevici” îl vor organiza pe 15 februarie, la ora 17.00, la Casa de Cultură din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia. Pe scenă vor evolua Select Cvartet, condus de Mihail Agafița, soliștii: Silvia Goncear, Tatiana Costiuc, Marin Gheras (nai) și actorul Nicolae Jelescu. În aceeași zi, la 16.00, în cadrul Turneului Național 2023, ”Concertino  Accordion Band” va participa la un concert, care va avea loc la Palatul Culturii din orașul Bălți.

Pe 16 februarie, la Școala de Muzică din Briceni, în cadrul turneului sus-numit, la ora 15.00, ”Concertion Accordion Band” va prezenta un Masterclass, iar la 16.00 - un concert.

La 17 februarie, ora 18:00, la Palatul Republicii va avea loc un concert-ședință de terapie muzicală în cadrul proiectului Terapia prin Muzică, ediția a IX-a - Visul unei nopți de iarnă. În program: versiunea de concert a baletului „Spărgătorul de nuci” de P. I. Ceaikovski, susținută de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor Mihail Agafița și Corul de femei al Capelei Corale Academice „Doina”.

img23000762

img23000762

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!