ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Cea de-a XX-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

12:35 | 01.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Circa 350 de antreprenori autohtoni participă la cea de-a XX-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”, care a fost inaugurată astăzi la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” din capitală. Vizitatorii vor putea veni la eveniment până la 5 februarie, transmite MOLDPRES.

Expoziția este amplasată sectorial, pe o suprafață de circa 3000 de m2, în două pavilioane ale Centrului Moldexpo. Aici vizitatorii pot găsi cele mai bune produse autohtone, începând cu produse alimentare, de cofetărie și panificație și până la mobilă și produse textile. În Pavilionul Central sunt prezente întreprinderi din sectorul agroindustrial și agricol, produse alimentare și băuturi, dar și expoziții colective ale autorităților din mai multe raioane ale țării. În cel de-al doilea pavilion pot fi găsite întreprinderi industriale, textile și mobilă, precum și alte bunuri de larg consum.

La deschiderea evenimentului, premierul Natalia Gavrilița a mulțumit antreprenorilor autohtoni pentru că, în pofida multiplelor crize, au reușit să se dezvolte, să creeze noi produse și noi locuri de muncă. „Mă mândresc să fiu o consumatoare fidelă a produselor moldovenești. Anul 2022 a fost un an complicat, cu multe crize suprapuse. În pofida greutăților, antreprenorii noștri reușesc să găsească succesul, să mențină și să crească numărul de locuri de muncă, să găsească noi piețe de desfacere și să se ajusteze la noi condiții de activitate”, a afirmat Natalia Gavrilița. 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, a declarat că după o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de Covid-19, cel mai așteptat eveniment expozițional al anului - Expoziția națională „Fabricat în Moldova” revine în forță cu o ediție jubiliară. Sloganul acesteia „Fabricat în Moldova - Fabricat pentru Tine!”, reprezintă perseverența antreprenorilor autohtoni și devotamentul consumatorilor moldoveni, a declarat Sergiu Harea.

La eveniment sunt așteptate delegații din mai multe state, inclusiv România, Ucraina, Polonia, Croația, Japonia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Spania, Italia și Belgia. Noutatea ediției din acest an va fi standul comun al companiilor italiene care au investit în Republica Moldova. 

În cele cinci zile de expoziție, antreprenorii vor putea participa și la un amplu program de afaceri, inclusiv Forumul de afaceri moldo-român, Forumul în domeniul vinificației, mese rotunde, instruiri și întrevederi bilaterale. 

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. 

„Fabricat în Moldova” este evenimentul cu care debutează programul fiecărui an expozițional în Republica Moldova. Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, a promova produsele competitive pe piața internă și externă, a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!