ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spital regional va fi construit la Bălți

12:31 | 01.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Un spital regional nou va fi construit la Bălți. În acest sens, Parlamentul urmează să examineze un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare din suprafața terenului din extravilanul satului Corlăteni, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, terenul pe care urmează să fie construit spitalul se află în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”.  Astăzi, membrii Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară au aprobat raportul la proiectul de modificare a anexei Legii pentru aprobarea Listei unităților a căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

Dreptul de administrare asupra terenului cu suprafața de cinci hectare se propune a fi transmis de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova pentru construcția Spitalului Regional Bălți.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Sănătății și urmează a fi examinat de deputați.

Foto simbol

img23000785

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!