ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți cetățeni vor primi ajutor pentru perioada rece a anului

12:38 | 01.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Pragul de eligibilitate pentru ajutorul acordat populației în perioada rece a anului va fi majorat, astfel încât mai mulți cetățeni să poată beneficia de această prestație socială, comunică MOLDPRES.

Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie a aprobat astăzi raportul la proiectul de lege cu privire la modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului.

Documentul prevede majorarea multiplicatorului pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului de la 2,2 actual la 2,6. Prin urmare va crește pragul de trecere pe venit la evaluarea dreptului pentru ajutor pentru perioada rece a anului pentru familiile defavorizate.

Totodată, documentul presupune extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea sau neacordarea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului cu 20 de zile.

Datele oficiale arată că, pentru anul 2023, circa 220 de mii de cetățeni vor primi ajutor pentru perioada rece a anului lunar. În acest scop, au fost aprobate mijloace financiare în volum total de circa 770 de milioane de lei.

Foto: Parlament

img23000786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!