ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM a deschis un târg al locurilor de muncă în cadrul expoziției „Fabricat în Moldova”

13:37 | 01.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a deschis un Târg al locurilor de muncă în cadrul expoziției „Fabricat în Moldova-2023”, desfășurată în perioada 1-5 februarie, la Centrul internațional expozițional „Moldexpo” din capitală, transmite MOLDPRES.

La târg sunt propuse peste 1500 de locuri vacante, inclusiv pentru refugiații din Ucraina. La actuala ediție a târgului vor participa peste 30 de agenţi economici сare vor propune posturi vacante de: inginer, tehnician, conducător auto, lăcătuș auto, muncitori auxiliari, mecanic, operator, merceolog, brutar, cofetar, agent achiziții, electrician, vânzător și manager. Salariile pentru locurile vacante propuse ajung până la 20 mii de lei (circa o mie de euro).

Solicitat de agenție, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că la eveniment sunt așteptate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cele angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de lucru, candidaţii cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie, inclusiv cetățenii ucraineni.

„Devenit deja tradiție, evenimentul oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o amplă informație despre oportunitățile de angajare atât în municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării. Vizitatorii sunt îndemnați să comunice direct cu angajatorii pentru a cunoaște cerințele acestora și specificul actual al pieței muncii. Totodată, Târgul locurilor de muncă consolidează legătura dintre cererea și oferta pe piața muncii, promovarea serviciilor oferite de ANOFM și sporirea nivelului de ocupare în toate regiunile țării”, a afirmat Raisa Dogaru.

De asemenea, la târg au fost amplasate posturi de auto-informare electronică, ce oferă vizitatorilor posibilitatea să acceseze portalul locurilor de muncă www.angajat.md, gestionat de ANOFM. La fel, persoanele vor putea să obțină informații despre serviciile și măsurile de ocupare prestate de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Totodată, participanții vor avea posibilitatea să discute cu reprezentanții Cancelariei de Stat, care vor promova informaţia cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea în serviciul public şi criteriile de bază pentru a candida la o funcţie publică.

În prezent, în baza de date a ANOFM sunt peste 9 900 de locuri de muncă vacante înregistrate, dintre care circa 4 000 în municipiul Chişinău.

img23000787

img23000787

img23000787

img23000787

img23000787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!