ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o nouă ediție a Programului de lectură ”Chișinăul citește”

16:58 | 01.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. De Ziua Internațională a Cititului Împreună, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat astăzi ediția a XX-a a Programului de lectură ”Chișinăul citește”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directorul instituției, a menționat că scopul Programului este educarea culturii lecturii în comunitate, promovând şi încurajând lectura ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă, orientând cititorul spre valorile literare şi artistice autohtone. ”Pentru a cuprinde mai mulţi cititori, Programul de lectură vizează trei categorii de utilizatori: copii, adolescenţi şi adulţi. Pentru anul acesta, cele trei cărți, semnate de autori autohtoni, selectate și propuse spre lectură, sunt: ”Întâmplări cu tâlc”, de Cristina Bujor (categoria copii), ”Montana” de Alexandru Popescu (categoria tineri) și ”Patimile după Iov”, semnată de Val Butnaru (categoria adulți).

Potrivit Marianei Harjevschi, Programul de lectură „Chișinăul citește” este unul din cele mai îndrăgite și longevive programe culturale de nivel municipal, care promovează lectura și susține cunoașterea aprofundată a literaturii române contemporane din Republica Moldova. 

Ca și la edițiile precedente, pe parcursul anului, în toate bibliotecile din rețeaua „B.P. Hasdeu” vor fi organizate diverse evenimente publice: întâlniri cu scriitorii, discuții/ dezbateri, prezentări de carte, conferințe, lecții etc. Din anul 2004, Programul de lectură „Chișinăul citește” se desfășoară anual, în perioada februarie-noiembrie și este de implicare educațională și culturală a tuturor chișinăuienilor. La prima ediție a Programului de lectură ”Chișinăul citește” a fost pusă în discuție cartea ”Mi-i dor să vă spun” de Iurie Colesnic.

img23000803

img23000803

img23000803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!