ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești va fi micșorat

11:22 | 02.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier) va fi micșorat, iar certificatul de înregistrare a acestora va fi exclus. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în lectura a doua de Parlament, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat în vederea uniformizării procedurii de înregistrare a unităților de drept de către Agenția Servicii Publice, ajustării la prevederile Codului civil și stabilește excluderea certificatului de înregistrare a gospodăriilor țărănești. Pentru confirmarea înregistrării de stat a acestora se va elibera decizia de înregistrare. De asemenea, numărul de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier) va fi substituit cu cel de identificare de stat (IDNO).

Totodată, în scopul gestionării conforme a datelor privind gospodăriile țărănești înregistrate până la 1 ianuarie 2023, va fi atribuit gratuit un număr unic de identificare de stat.

O altă prevedere a proiectului se referă la substituirea termenului de conducător al gospodăriei țărănești cu cel de administrator.

img23000823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!