ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deținătorii de terenuri pot solicita subvenții pentru proiecte de protecție a solului

11:42 | 02.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Deținătorii de terenuri pot solicita subvenții în avans pentru proiecte investiționale de ameliorare și protecție a solului. Dosarele pot fi depuse până în data de 7 martie, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), la concurs vor fi eligibile proiectele investiționale ce nu vor depăși suma de 1 mln de lei (500 mii de euro), iar suportul statului va constitui 80 % din valoarea inițiativei.

Vor putea beneficia de subvenții solicitanții care vor promova inițiative de prevenire a eroziunii solului, ameliorarea chimică și sporirea fertilității acestuia.

Solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică/fizică sau unitatea administrativ-teritorială de nivelul întâi, care deține teren în proprietate, posesie sau folosință, și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ-teritorială de nivelul întâi.

Dosarele pot fi depuse la oficiile teritoriale ale AIPA. 

Foto: ecoferma.ro

img23000829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!