ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția pentru Eficiență Energetică are un nou director

13:44 | 02.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Ion Muntean este noul director al Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE). Acesta a fost prezentat echipei instituției pe care o va conduce de către secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIRD), Constantin Borosan, transmite MOLDPRES.

Oficialul de la MIDR și-a exprimat încrederea că noul șef al AEE posedă experiența necesară pentru a contribui la consolidarea capacității instituției și pentru a realiza noi obiective propuse în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă.

Directorul AEE, Ion Muntean a menționat că își propune printre priorități dezvoltarea instituției astfel încât aceasta să pună la dispoziția consumatorilor instrumente și mecanisme de finanțare pentru eficientizarea consumului de energie, a căror necesitate a fost accentuată de actuala criză energetică prin care trece Republica Moldova. O atenție deosebită va fi acordată digitalizării proceselor și reducerii influenței factorului uman în procesul decizional, a spus noul director al AEE.

Ion Muntean deține titlul de doctor în managementul energetic și activează ca lector universitar la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova. La fel, este certificat de către Camera de Comerț și Industrie din Potsdam, Germania în calitate de Manager Energetic European și a absolvit numeroase cursuri de formare profesională și perfecționare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile atât în țară cât și peste hotare.

Foto: MIDR

img23000838

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!