ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta un spectacol de Alexandru Grecu

15:16 | 02.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va avea loc vineri, 3 februarie, la ora 18.30, spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, interpretat de o echipă omogenă, mereu în vervă, generoasă de a confirma scenic inventivitate dramatică şi parodică, „Made in Moldova” este un spectacol de viziune, modern şi percutant, de la accentul pus pe cuvânt până la expresivitatea plastică a imaginilor. Esența tragică a spectacolului nu ne face să disperăm, ci doar să ne punem întrebări: De ce se întâmplă la noi toate aceste lucruri? De ce societatea civilă nu ia o atitudine adecvată? De ce suntem pasivi și nepăsători?

În aceea zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile deportatelor Ecaterina Chele, Margareta Cemârtan-Spânu și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG.

Potrivit directorului instituției, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce el a realizat la Radio București câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și ”Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a. 

Tot vineri, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul  ”Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi în regia autorului, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul  ”A venit un bărbat la o femeie” de Semion Zlotnikov în regia lui Iosif Shats și la 19.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Încurcătura” de Kornei Ciukovski în regia lui Iurii Harmelin.

img23000841

img23000841

img23000841

img23000841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!