ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi 25 mln de euro din partea BERD pentru gestionarea deșeurilor solide

16:57 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Țara noastră va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 25 de milioane de euro pentru realizarea proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Aleșii poporului au votat astăzi în ambele lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvern și BERD.

Beneficiarii proiectului vor fi autoritățile publice locale și populația din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia, precum și cele din UTA Gagauz-Yeri. Populația din localitățile respective va beneficia de colectarea selectivă a deșeurilor solide, iar accentul va fi pus pe tranziția către economia circulară.

Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2023-2027.

img23000850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!