ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a devenit a treia cea mai mare piață de turism din lume

11:43 | 03.02.2023 Categorie: Externe

Ankara, 3 feb. /MOLDPRES/. Turcia a publicat rezultatele obținute de sectorul turistic în 2022. 51,4 milioane de turiști au vizitat Turcia în 2022, față de 51,8 milioane în 2019. Astfel, Turcia devine a treia cea mai mare piață de turism din lume, transmite MOLDPRES.

Ministrul Culturii și Turismului din Turcia, Mehmet Nuri Ersoy, a făcut acest anunț după ce țara sa a obținut o performanță turistică istorică. Ministrul afirmă că până la sfârșitul anului 2022, turismul global s-a recuperat în proporție de 65% comparativ cu perioada pre-pandemică, însă Turcia aproape a atins cifrele pre-pandemiei. „Creșterea veniturilor din sectorul turistic al Turciei este și mai impresionantă întrucât am atins un record de 46,3 miliarde de dolari și am obținut o creștere de 19% față de 2019. Aceste rezultate arată clar faptul că Turcia și-a revenit foarte bine după pandemie și suntem încrezători că până la finalul anului 2028 putem reuși să aducem și să găzduim 90 de milioane de turiști și să obținem venituri totale de 100 de miliarde de dolari din turism”, a declarat oficialul turc.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei turce la Chișinău, Turcia va acorda în următoarea perioadă o atenție deosebită pentru anumite domenii specifice în activitățile sale de promovare a turismului, cum ar fi: turismul religios, turismul gastronomic, turismul dedicat sportivilor și amatorilor de sport cu un accent special pe ciclism. De asemenea, vor fi alocate resurse și pentru turismul medical și pentru diversificarea ofertei de turism în toate cele 81 de orașe ale sale pe parcursul întregului an.

Totodată, o importanță deosebită o vor avea și săpăturile arheologice în zona Taș Tepeler, cel mai vechi sit neolitic din lume, și vor fi lansate noi parcuri arheologice în zonele Side-Antalya-Göreme-Capadocia-Pergamon și Asklepion din Izmir și pe Calea Lyciană.

Foto: travelplanner.ro

img23000866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!