ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă trei candidați la CSM nu au promovat evaluarea specială

15:32 | 03.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că încă trei candidați la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii /CSM/, nu au promovat evaluarea. Din cei 23 de judecători de carieră, rămași în concursul de ocupare a funcției de membru în CSM, cinci candidați au promovat evaluarea, 14 nu au promovat, iar patru candidați își așteaptă deciziile, comunică MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Pre-Vetting, rezultatul evaluării celor trei se conține în deciziile motivate ale Comisiei, transmise candidaților, care urmează să decidă dacă se opun sau nu publicării. Dacă cei trei candidați judecători nu vor notifica Comisia despre refuzul lor de a publica deciziile în termen de 48 de ore de la expediere, acestea vor fi plasate integral, într-o formă depersonalizată, pe paginile web ale CSM și Comisiei Pre-Vetting.

Membrii Comisiei susțin că au luat deciziile de nepromovare în baza informațiilor acumulate în procesul de evaluare, inclusiv din comunicarea scrisă cu candidații și de la audieri.

Foto simbol

img23000873

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!