ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un ofițer de urmărire penală a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență

17:34 | 03.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Judecătoria Edineț a pronunțat astăzi sentința într-o cauză penală ce vizează acțiunile unui ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ocnița, care a pretins și primit mită, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în septembrie 2022, după un denunț. Omul legii ar fi cerut de la o persoană 2200 de euro pretinzând că are influență asupra magistraților din cadrul Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița, și îi va determina să adopte o hotărâre favorabilă pe cauza penală aflată pe rol în privința denunțătorului.

Omul legii își va ispăși pedepsa în penitenciar de tip semiînchis. De asemenea, magistrații au dispus confiscarea sumei de 2200 de euro, cu trecerea forţată şi gratuită a mijloacelor băneşti nominalizați în folosinţa şi proprietatea statului.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!