ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veneţia celebrează carnavalul cu costume de epocă, măşti şi o paradă de gondole (GALERIE FOTO)

08:45 | 06.02.2023 Categorie: Externe

Veneţia, 6 feb. /MOLDPRES/. Veneţia şi-a deschis la sfârşitul acestei săptămâni faimosul carnaval, numeroşii turişti sosiţi în oraşul italian putând admira costumele de epocă, măştile specifice şi o paradă de gondole, relatează MOLDPRES cu referire la DPA și Agerpres.

Festivităţile au început de sâmbătă seară, când o barjă cu statuia unui unicorn şi dansatori a plutit pe Marele Canal.

Duminică, participanţii la carnaval au plutit la bordul gondolelor bogat decorate pe canalele oraşului.

Istoria carnavalului veneţian datează din Evul Mediu, evenimentul anual devenind celebru pentru costumele elaborate şi măştile de carnaval realizate într-un stil specific.

Sute de mii de turişti din întreaga lume se adună cu acest prilej în acest oraş din nordul Italiei, pentru a participa la festivităţile care se vor încheia pe 21 februarie.

După ce timp de trei ani a fost organizat sub restricţiile stricte impuse împotriva noului coronavirus, anul acesta carnavalul se desfăşoară din nou fără nicio restricţie, mai notează DPA.

img23000904

img23000904

img23000904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!