ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă

09:52 | 06.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. În urma precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, pe unele trasee din țară s-a format ghețuș și a fost nevoie de intervenția drumarilor pentru combaterea acestuia. Responsabilii au dat asigurări că în prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de artere naționale, transmite MOLDPRES.

În lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului au fost implicați 147 de muncitori rutieri și 155 de utilaje speciale. În total, au fost împrăștiate 1770 de tone de material antiderapant și 128 de tone de sare tehnică.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în prezent se circulă în condiții de iarnă în sectoarele Ștefan Vodă, Comrat, Ceadîr-Lunga, Cahul, Vulcănești, Ocnița, Dondușeni, Rezina, Basarabeasca, Leova, Taraclia, Anenii Noi.

ASD atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.   

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează ninsori și răcirea vremii. 

Foto: ASD

img23000908

img23000908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!