ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnați câștigătorii ediției a IV-a din anul trecut a Loteriei fiscale

10:28 | 06.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 174 de persoane au devenit câștigători ai celei de-a patra ediții (trimestriale) a concursului „Loteria fiscală” din anul 2022. Lista învingătorilor a fost publicată astăzi de Serviciul Fiscal de Stat, transmite MOLDPRES. 

Câștigătorii vor beneficia de premii a câte 1000 de lei. Banii vor fi transferați beneficiarilor pe conturile de card.

Potrivit SFS, la ediția a patra a concursului, desfășurată în perioada 1 octombrie  - 31 decembrie 2022 au participat 22,4 milioane de tranzacții efectuate cu cardurile bancare, a căror sumă a constituit 6,8 miliarde de lei.

Concursul „Loteria fiscală” a fost inițiat în anul 2020. Tragerile la sorți ale tranzacțiilor câștigătoare se efectuează pe baza informației prezentate de către băncile comerciale licențiate emitente din Republica Moldova, aleatoriu, în mod automatizat, prin intermediul platformei Random.org.

Din momentul lansării și până în prezent, se constată o dinamică ascendentă a numărului de tranzacții efectuate cu cardurile bancare. Astfel, dacă în 2020 numărul acestora era de 48,4 mln de tranzacții, în anul trecut au fost înregistrate 98,1 mln de tranzacții efectuate cu cardurile bancare. 

Foto simbol

img23000913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!