ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, polițiștii au stabilit peste 2800 de încălcări în traficul rutier

10:51 | 06.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, oamenii legii au stabilit peste 2800 de încălcări în traficul rutier, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), 22 de șoferi au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport pentru că se aflau în stare de ebrietate, 13 dintre aceștia - avansată.

Totodată, 850 de conducători auto au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză, iar 532 au fost  sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.                    

De asemenea, 289 de șoferi au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă, iar 259 au încălcat regulile de oprire şi acordare de prioritate, fapt care a generat o situaţie de accident. La fel, 95 de persoane nu au acordat prioritate pietonilor sau cicliștilor.

În zilele de odihnă, agenții de patrulare au intervenit în 97 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul Unic 112.

Foto: IGP

img23000914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!