ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anul trecut, au fost implementate 47 de proiecte din Programul activităților de reintegrare a țării

11:25 | 06.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. În anul 2022, în Programul activităților de reintegrare a țării au fost incluse 48 de proiecte, iar pentru implementarea acestora s-au alocat 19,598 mln de lei (aproape 1 mln de euro). Informațiile au fost prezentate astăzi de către Biroul politici de reintegrare, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din totalul banilor alocați pentru finanțarea celor 48 de proiecte, au fost valorificați 18,639 mln de lei. Astfel, un proiect a rămas nevalorificat, iar suma de 958,8 mii de lei neutilizată a fost virată pe contul bugetului de stat.

Biroul politici de reintegrare a precizat că în anul 2022, o atenție prioritară a fost acordată proiectelor ce vizează măsuri de suport pentru ocrotirea sănătății și combaterea crizei pandemice, aprovizionarea locuitorilor cu servicii publice de calitate și performante, promovarea drepturilor omului, sprijinirea instituțiilor educaționale și a altor subdiviziuni teritoriale strategice din Zona de Securitate, inițiativele de restabilire și de dezvoltare a patrimoniului cultural-istoric, susținerea altor acțiuni primordiale ce contribuie la promovarea dezideratului de reintegrare a țării.

În total, în perioada 2011-2022, au fost finanțate 524 de proiecte menite să contribuie la reintegrarea țării. Valoarea acestora depășește 160 mln de lei.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23000918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!