ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei microregiuni din R. Moldova vor fi susţinute de Elveţia şi PNUD

14:24 | 06.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Un proiect susţinut de Elveţia şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a lansat concursul pentru selectarea a trei microregiuni beneficiare de susţinere externă. Dosarul complet de participare va fi expediat electronic, nu mai târziu de 23 februarie, transmite MOLDPRES.

PRIM („Piețe reziliente și incluzive în Moldova") susține comunitățile locale să devină mai incluzive și mai dezvoltate, prin facilitarea creării microregiunilor pentru a asigura o economie locală durabilă, cu noi locuri de muncă, implicând atât populația locală, cât și migranții reveniți și refugiații.

„Cele trei microregiuni beneficiare ale proiectului PRIM, selectate în urma acestui concurs, vor fi eligibile pentru un pachet complex de asistență tehnică și financiară pentru a accelera dezvoltarea economică locală în bază de micro-clusterizare, inclusiv asistență financiară de până la patru sute de mii de dolari per micro-cluster”, indică PNUD.

Proiectul PRIM va organiza în diferite regiuni ale ţării cinci sesiuni informative destinate potențialilor solicitanți, pentru discutarea detaliilor privind obiectivele apelului de propuneri, metodologia proiectului precum și referitor la procedura de depunere a dosarelor. Pe 14 februarie, este planificată o sesiune în format online.

Microregiunile vor fi susţinute în cadrul proiectului Elveţia-PNUD „Piețe reziliente și incluzive în Moldova" (2023-2024).

Foto simbol

img23000926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!