ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concurs internațional dedicat Mariei Cebotari va avea loc la Chișinău

15:44 | 06.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii, Uniunea Muzicienilor din Moldova, Compania Teleradio-Moldova și Teatrul Național de Operă și Balet „Mari Bieșu” organizează prima ediție a Teleradioconcursului internațional al interpreților de operă, ce va purta numele uneia dintre cele mai proeminente personalități artistice a sec. XX - soprana Maria Cebotari, fostă primadonă la Stadsopera și Volksopera din Viena, originară din Chișinău, cântăreață și actriță de cinema care a uimit prin talentul său o lume întreagă, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pe 8 și 10 februarie, ora 18:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, se va desfășura etapa finală și Gala laureaților concursului.

Pe scena TNOB vor evolua 16 concurenți selectați din 60 de candidați, din Coreea de Sud, Germania, Kazahstan, Republica Moldova, România și Ucraina, toți având oportunitatea de a cânta alături de Orchestra națională simfonică a Companiei Publice „Teleradio-Moldova”, la pupitrul dirijoral – Denis Ceausov.

Membrii juriului au fost aleși artiști din domeniu, personalități consacrate din Moldova și țările unde a activat soprana Maria Cebotari. Președintele juriului este dirijorul, compozitorul și academicianul Gheorghe Mustea.

Invitatul de onoare al concursului este fiul Mariei Cebotari – Fritz Diessl-Curzon.  

Concursul este televizat. Concertul de gală al laureaților concursului va avea loc pe 10 februarie la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

img23000927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!