ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O campanie de promovare a lecturii va fi desfășurată de Legislativ

15:16 | 06.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul va desfășura, luna curentă, o campanie de promovare a lecturii. Acțiunea va avea loc în contextul Zilei naționale a lecturii, marcată la 14 februarie, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, pe parcursul lunii sunt planificate o serie de activități de promovare a cărții și lecturii cu participarea deputaților, funcționarilor și vizitatorilor instituției.

Astfel, în februarie, Biblioteca Parlamentului își va deschide ușile pentru vizitatorii instituției. Oamenii vor fi informați despre fondul de carte din bibliotecă și vor discuta cu deputații despre cărți și lectură. Prima invitată este deputatul Angela Munteanu-Pojoga, autoarea inițiativei de a institui Ziua națională a lecturii.

„O societate cu un nivel înalt de sănătate intelectuală este una în care cărțile au un loc de cinste. Într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide”, a opinat Munteanu-Pojoga. Deputatul îndeamnă cadrele didactice să organizeze diverse activități de promovare și încurajare a lecturii, la care să participe copii și tineri.

Totodată, din 14 februarie, Muzeul Parlamentului va găzdui o expoziție tematică de cărți și monografii semnate de deputați, foști deputați și funcționari ai Legislativului. De asemenea, de Ziua națională a lecturii, la Parlament va fi organizată dezbaterea publică „Cum să facem ca Republica Moldova să pună mâna pe carte”, în cadrul căreia deputați și oameni de cultură vor discuta despre modalitățile de promovare a lecturii în țara noastră.

Ziua națională a lecturii este marcată oficial pentru prima dată în acest an în Republica Moldova. La 31 martie 2022, Parlamentul a adoptat, în unanimitate, un proiect de hotărâre prin care se instituie Ziua națională a lecturii, în data de 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru.

Foto: Parlament

img23000931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!