ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență

15:23 | 06.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Un avocat a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență. Acesta a pretins și primit bani pentru a influența persoane publice din Procuratura Cimișlia şi Judecătoria Cimișlia, în vederea obținerii unei soluții pozitive într-un dosar, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada februarie 2014 – martie 2015, apărătorul a pretins și primit 10 000 de euro pentru a influența persoane publice din Procuratura Cimișlia şi Judecătoria Cimișlia în vederea obținerii unei soluții pozitive pe o cauza penală. În martie 2015, avocatul a primit banii și a înmânat un presupus contract de asistenta juridică clientului.

Prin sentința Judecătoriei Centru din septembrie 2016, avocatul a fost achitat pe motiv că faptele acestuia nu întrunesc elementele infracțiunilor incriminate. Procurorul a contestat cu apel sentința. Ca urmare, prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Bălți din noiembrie 2018, apelul procurorului a fost admis, și avocatul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii, fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de 4 ani închisoare. În baza art. 90 Cod penal, executarea pedepsei închisorii s-a suspendat condiționat pe o perioadă de probațiune de 2 ani. Procurorul a declarat recurs, solicitând casarea parțială a deciziei instanței de apel. Astfel, prin decizia Curții Supreme de Justiție din 2 februarie curent, avocatul a fost condamnat la 3 ani de  închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!