ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Euro se va ieftini cu 31 de bani

16:35 | 06.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Moneda unică europeană se va ieftini marți, 7 februarie, cu 31 de bani și va avea un curs valutar oficial de 20 de lei și 19 bani, transmite MOLDPRES. 

Pentru dolarul american, Banca Națională a Moldovei a stabilit o cotație similară celei de astăzi, de 18 lei și 76 de bani. 

Leul românesc se va deprecia cu șapte bani, până la nivelul de 4 lei și 11 bani. Hrivna ucraineană își va menține prețul de 50 de bani. Rubla rusească va costa în continuare 26 de bani. 

Cursul oficial de schimb reprezintă prețul leului moldovenesc fața de valutele altor țări. Acesta este calculat în baza ratelor de schimb stabilite de către băncile licențiate în tranzacțiile de cumpărare/vânzare a valutelor efectuate cu clienții lor și cu alte bănci. 

Foto simbol

img23000938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!