ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copii din localitățile rurale vor beneficia de servicii stomatologice gratuite

16:47 | 06.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Copiii din localitățile rurale ale țării pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei. Astfel, în zilele de 6-8 februarie medicii vor activa în Bănești, raionul Telenești. Între 6 și 10 februarie stomatologi vor face consultații în Heciul Nou, r-nul Sângerei și pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru acest an au fost planificate peste patru milioane de lei (circa 195 de mii de euro). Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 mln de lei.

img23000939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!