ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

17:08 | 06.02.2023 Categorie: Comunicate

CEC anunță consultări publice pe marginea proiectului privind Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală propune spre consultări publice proiectul de hotărâre „Pentru aprobarea Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice”.

Scopul proiectului de hotărâre constă în stabilirea cadrului normativ privind condițiile și modul de susținere financiară a activității partidelor politice, de supraveghere și control privind finanțarea partidelor politice, procedura de prezentare a rapoartelor financiare, precum și răspunderea pentru încălcarea legislației în domeniul finanțării partidelor politice.

Beneficiarii proiectului de hotărâre sunt partidele politice și alți subiecți implicați în procedura de supraveghere și control privind finanțarea activității partidelor politice.

Observațiile și propunerile (recomandările) pe marginea acestui proiect pot fi trimise până la data de 17 februarie 2023, inclusiv, la adresa poștală: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chișinău, MD 2012 sau la una din adresele de e-mail: [email protected][email protected][email protected].

Proiectul poate fi consultat la adresa web: https://a.cec.md/ro/procesul-decizional-3379.html sub numărul 4.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!