ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova merită să fie parte a familiei europene, a declarat președintele Parlamentului European

19:16 | 06.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova merită să fie parte a familiei europene. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, într-o conferință de presă susținută alături de premierul Natalia Gavrilița, care efectuează o vizită la Bruxelles, relatează MOLDPRES.

Roberta Metsola a declarat că Uniunea Europeană este și va rămâne alături de Moldova. „După ședința de astăzi, nu-mi rămâne decât să transmit un mesaj ferm de sprijin din partea Parlamentului European pentru Republica Moldova pe calea aderării europene. Trebuie să accelerăm integrarea țării dvs. în piața unică europeană. Parlamentul European își va îndeplini obligațiile în ceea ce privește cele 145 mln de euro oferite sub formă de sprijin macrofinanciar. Primii pași vor fi făcuți deja săptămâna viitoare, pentru că știm că aceste resurse sunt imperios necesare în prezent”, a punctat oficialul european.

Premierul Natalia Gavrilița a exprimat recunoștință Parlamentului European pentru sprijinul oferit Moldovei în calea sa spre aderarea la familia europeană. „Vom găsi o cale de a fi nu doar beneficiari ai asistenței europene, ci să contribuim la rândul nostru la un plus de securitate la frontiere și să fim parte la eforturile de asigurare a păcii și stabilității pe continentul european. Am avut o discuție productivă pe tema progreselor făcute de Moldova în direcția punerii în aplicare a celor nouă condiții formulate de Comisia Europeană în pregătirea negocierilor și am demarat eforturile de prioritizare a armonizării legislației noastre cu cea europeană. Apreciem diferitele tipuri de sprijin tehnic și financiar care le-am primit pentru a duce țara mai departe pe calea integrării noastre europene”, a conchis Natalia Gavrilița.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița efectuează, în perioada 4-8 februarie, o vizită de lucru la Bruxelles.

Foto: Guvern

img23000947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!